Psihoterapie individuala

       Psihoterapia se adresează oamenilor normali cu probleme emoționale, somatice sau de relaționare, cu dificultăți în viața de cuplu sau de familie. Psihoterapia deține un registru de metode și tehnici specifice care tratează crizele de viață, generate de diferite cauze, astfel sunt aduse în prim planul conștiinței clientului dificultățile de natură psihologică, fie că vorbim de cele relaționale sau afective și nu în ultimul rând ajută să producă schimbările pe care cineva nu a reușit să le gestioneze singur. Acestea se desfășoară din perspectiva fenomenologică a clientului și se ghidează după realitatea acestuita, integrând în acest sens elementele cele mai importante pentru acesta.

Cum vă putem ajuta? – Psihoterapie Individuala

     Primul pas este să apelați la ajutorul unui psihoterapeut atunci când vă confruntați cu aspecte din viața dumeavoastră, care par la un moment dat să fi scăpat de sub control sau simțiți că nu veți mai putea face față singuri, în ciuda eforturilor pe care le-ați depus până acum.

    În prima etapă a psihoterapiei, veți fi ajutați să stabiliți principalele obiective pe care doriți să le atingeți și anume să descoperiți acele aspecte pe care doriți să le îmbunătățiți cu ajutorul psihoterapiei. Fie că este vorba despre autocunoaștere, despre rezolvarea unor conflicte interioare, despre îmbunătățirea relațiilor de familie sau sociale, reducerea stărilor de anxietate/deprimare, creșterea eficienței sau productivității personale, reducerea unor simptome fizice, depășirea unor traume, descoperirea scenariilor de viață automate, rezolvarea unor conflicte din copilărie, obținerea unei stări fizice și psihice pozitive, acestea pot fi abordate și analizate împreună cu un psihoterapeut într-un mediu confidențial și sigur pentru dumeavoastră.

     În psihoterapie, în următoarele etape ne propunem ca înainte de a rezolva problemele cu care ne confruntăm, să înțelegem cauzele situației actuale, obstacolele și mecanismele interne implicate în generarea problemelor. După ce se obține o viziune clară și avem o înțelegere completă asupra acestora, vor fi abordate toate obiectivele propuse, acționând asupra cauzelor lor în urmărirea unui plan de tratament psihoterapeutic, într-o relație de colaborare, ancorată în empatie, acceptare și înțelegere.

Psihoterapie Individuala

Pentru stabilirea unei ședințe sunați la 0752841613

ȘEDINȚELE SE POT DESFĂȘURA ȘI ONLINE !

Psihoterapeut Alexandra Demian

Psihoterapeut Acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania

btt