cornel cristache

Psiholog Psihoterapeut
Cristache Cornel

Telefon 0724.283.847
Email cornelcristache@psiconcept.ro
Adresa București: Calea Vitan nr. 8 (Mall Vitan)

[box_header title=”Psiholog Psihoterapeut Cristache Cornel” type=”h2″ bottom_border=”1″ animation=”1″]

Psiholog-psihoterapeut Cristache Cornel, Membru al Colegiului Psihologilor din România cu drept de liberă practică în: Psihoterapie Integrativă,atestat de Comisia de Psihologie Clinică și Psihoterapie
Specializări:

– Terapia Sand play
– Psihosexologie
– Tehnici de intervenţie în abordarea interdisciplinară a consumului ilicit de droguri

 

Cum privesc eu psihoterapia

Psihoterapia se preocupă de cauza care produce disconfortul la nivel psihic, mai precis de suferinţa sufletului, pornind de la efect spre cauză. Sufletul rănit produce trauma manifestată la toate nivelurile fiinţei, afectând trupul şi mintea. La traumă blocajul și negarea, apoi invazia prelungită, împiedică perlaborarea și integrarea prin acceptare sau schimbare, conştientizare sau vindecare. De modul în care nevoile noastre au fost satisfăcute încă din mica copilărie, atât cele de bază, îngrijire şi iubire cât şi cele de atenţie, apreciere, timp acordat, depinde formarea personalităţii şi comportamentului nostru care marchează modul de relaţionare adult.
Scopul psihoterapiei este de a reîntregi prin punerea aspectelor inconştiente respinse şi nerezolvate ale Eului într-un Sine Unitar, integrând totul într-o organizare unitară afectivă, cognitivă, comportamentală, corporală şi sistemică.

Există momente în viaţă când ne simţim copleşiţi, răniţi, respinşi sau poate abandonaţi, neiubiţi, neapreciaţi, uimiliţi sau nedreptăţiţi, când emoţiile ne copleşesc şi nu le putem gestiona singuri. Alteori nu putem accepta pierderile sau ne simţim anxioşi, şi nu ne mai putem bucura de viaţă, ne simţim fără valoare şi nu mai găsim sensul sau calea.
Sunt situaţii când relaţiile cu cei din familie, prieteni, colegi de serviciu, mediul social, devin greu de suportat, sunt deteriorate, iar altele noi nu putem realiza şi indiferent de ceea ce facem rezultatul este acelaşi. Realizăm că nu mai gasim calea de comunicare şi nu ştim ce să facem cu frica sau cu furia sau poate cu vinovăţia, că nu ne apreciem, nu ne mai iubim şi nu mai iubim nici pe alţii.

Psihoterapia pe care o practic și scopul ei

Există la noi la români expresia „trup şi suflet”, ca o formă consacrată de ataşament, care pentru mine are semnificaţia de iubire necondiţionată, acceptare, devoţiune şi comuniune. Vieţile noastre pământeşti sunt trăite aici în trup, minte şi în suflet. Setul de nevoi pentru ca fiinţa să fie satisfăcută între dualitatea de acceptare şi frică. Dualitatea creată de creier în această problemă nu este confortabilă, ceea ce ne determină să năzuim spre libertatea minţii şi armonia fiinţei.
Psihoterapia se preocupă de cauza care produce disconfortul la nivel psihic, mai precis de suferinţa sufletului, pornind de la efect spre cauză. Sufletul rănit produce trauma manifestată la toate nivelurile fiinţei afectând trupul şi mintea. De modul în care nevoile noastre au fost satisfăcute încă din mica copilărie, atât cele de bază, îngrijire şi iubire cât şi cele de atenţie, apreciere, timp acordat, depinde formarea personalităţii şi comportamentului nostru care marchează modul de relaţionare adult.

Conceptul de „Sine în relaţie” include „Sinele în dezvoltare” şi reprezintă tema fundamentală a psihoterapiei integrative bazate pe relaţie. Sinele există doar în relaţie cu mediul care oferă Eului experimentul şi care organizează astfel personalitatea în raport cu omenirea, natura, planeta cosmosul într-un mod unic.
Prin metode şi tehnici psihoterapeutice se obţine un proces dinamic şi activ de integrare a personalităţii prin reangajarea într-un contact deplin şi asimilarea naturală a stărilor Eului, prin renunţarea la scenariu şi conştientizarea mecanismelor de apărare, diminuarea sau reducerea lor.
Scopul psihoterapiei este de a reîntregi prin punerea aspectelor inconştiente respinse şi nerezolvate ale Eului într-un Sine Unitar, integrând într-o organizare unitară afectivă, congnitivă, comportamentală, corporală şi sistemică.

Când conştientizăm că singuri nu putem rezolva aceste probleme şi a sosit timpul să înţelegem, să acceptăm sau să schimbăm ceva din comportamentul nostru, putem să consultăm un psihoterapeut.

Competențe ale formării mele:

 • Psihanaliză
 • Orientări analitice
 • Prenirea apariţiei tulburărilor psihice şi somatice
 • Psihoterapie de grup
 • Psihoterapie dinamică de scurtă durată
 • Psihoterapie cognitiv-comportamentală
 • Psihodramă
 • Psihoterapie de cuplu şi familie
 • Psihoterapie prin film
 • Psihogenealogie
 • Psihologia traumei
 • Interpretarea viselor
btt