Psi Concept

Psiholog Psihoterapeut Alexandra Demian

Psiholog Psihoterapeut Alexandra Demian

Eu ca psiholog psihoterapeut cu îndatoririle mele

Pentru mine a fi psiholog psihoterapeut înseamnă:

 • să devin responsabilă pentru mine,
 • să mă pot trăi pe mine ca actor al propriilor acțiuni,
 • să-mi pot menține anumite hotărâri luate, să am capacitatea de a mă vedea pe mine ca făptaș și nu ca victimă,
 • să-mi cresc capacitatea de compasiune și empatie, să trăiesc coeziv cu mine,
 • să exist ca un continuum în timp ce îmi mențin sentimentele de identitate, independență față de multitudinea de oglinzi pe care le întâlnesc,
 • să am un Eu sănătos, echilibrat și armonios, să am capacitatea de a-i recunoaște pe ceilalți oameni fără a-i devaloriza,
 • să am capacitatea de a-i putea conține, înțelege și ajuta pe cei care îi întâlnesc,
 • să mă adaptez și să trăiesc în realitatea altora atunci când este nevoie, de a mă putea privi în interior și să repar ce se întâmplă în mine atunci când sunt confuză,
 • să pot deveni o persoană mai integră, mai deschisă și mai înțeleaptă cu fiecare întâlnire, toate pentru a fi pregătită și implicată în întâlnirea cu fiecare dintre voi.

De aceea scriu despre nevoile mele ce au stat la baza formării și dezvoltării mele personale pe care doresc să le împărtășesc în calea întâlnirii noastre:

Eu exist și locul meu este aici;

Eu îmi ascult nevoile și le împărtășesc și celorlalți;

Eu simt, pentru că am dreptul să am emoții și să le exprim;

Eu sunt eu însămi pentru că este în regulă să fiu așa;

Eu pot fi acceptată așa cum sunt, cu dreptul de a nu mă schimba dacă nu doresc asta;

Eu sunt suficient de bună și pot accepta asta;

Eu pot iubi, accepta și ierta;

Eu sunt responsabilă pentru mine;

Eu sunt conștientă de resursele pe care le dețin.

Psihoterapia pe care o practic

Psihoterapia integrativă este flexibilă, creativă, adaptabilă și cuprinzătoare ficărei persoane prin intelegerea sistemelor afective, cognitive, comportamentale și fiziologice.

Aduce cu sine conștientizare, prezență, atenție și conștiință extinsă punând accentul pe relație și contact în a cunoaște metoda fenomenologică a stării de conștientizare, în a percepe, a simți și a acționa, mai mult pe proces decât pe conținut. Reia legătura cu cu propriul inconștient, amintiri și trăiri ascunse, putând-o descrie ca însemnând autocunoaștere.

Are în prim plan conștientizarea credințelor, gândurilor, percepțiilor, dorințelor distorsionate și modificarea comportamentelor nedorite.

Conține elemente de hipnoză și promovează schimbarea și rezolvarea problemelor prin facilitarea răspunsului la sugestii și analizarea conținutului inconștient.

Asigură cunoașterea în viața psihică în realitatea sa, mijloacele sale de exprimare și raporturile sale de ansamblu pentru a aduce mărturie despre situațiile limită în care o persoană alunecă spre minusul dezorganizării.

Ajută la înțelegerea stărilor de sănătate și boală, de îmbunătățire, promovare și în special redarea sănătății psihice. Integrează elementele de psihosomatică prin reluarea legăturii Sinelui cu propriul corp.

Psihoterapia înseamnă și întâlnire și formarea unei relații terapeutice ca urmare a compatibilității față de un model de lucru și față de ceea ce exprimă o persoană în împletirea energiilor sale psihice.

Cu speranța ca unele cuvinte au ajuns la dumneavoastră și au produs o privire în interior aștept cu drag să vă cunosc!

Psiholog Psihoterapeut Alexandra Demian

Membru al Colegiului Psihologilor din România cu drept de liberă practică în: Psihoterapie Intregrativă, atestat de Comisia de Psihologie Clinică și Psihoterapie.

Specializare în Psihoterapia de cuplu și Psihosexualitate.

Formular programare  Call Now Button
  × WhatsApp