Psihoterapie de cuplu
Alegerea de a participa la psihoterapie de cuplu reprezintă cu siguranță un pas înainte atât la nivel individual, cât și pentru viața ta în relație.
Primul pas pentru a lua decizia de a participa la ședințe de terapie de cuplu este acela de a recunoaște că există unele probleme care ar trebui remediate și pentru care trebuie găsită o rezolvare.
Deoarece lucrăm doar cu psihoterapeuți profesioniști, vom gestiona fiecare ședință de psihoterapie de cuplu cu răbdare și atenție, astfel încât la final, să poți ajunge la cele mai bune rezultate alături de partenerul tău, benefice pentru amândoi.
Probleme specifice ale cuplurilor care vin în terapie:
- Lipsa comunicării între parteneri;
- Divergențe motivaționale;
- Discrepanța mare între dorințe și așteptări;
- Insatisfacție;
- Relații tensionate cu familia de origine;
- Apariția unui nou membru în relația de cuplu;
- Problema identității psihosexuale și insatisfacție sexuală.
Facem terapie de cuplu profesionistă pentru a te învăţa cum să ai o relaţie fericită
Deja nu mai este un secret faptul că psihoterapia de cuplu câștigă tot mai multă popularitate, fiind promovată în prezent în toate mediile, atât online cât și offline. Dacă tu și partenerul tău ați depășit stadiul în care totul mergea perfect și unul dintre voi ceda în favoarea celuilalt astfel încât armonia să persiste, atunci este posibil că relația în care ești să nu mai fie una la fel de fericită ca la început. Numeroase persoane ajung să se simtă depășite de situație și au nevoie de ajutor pentru a găsi din nou cea mai bună abordare a relației, iar specialiștii noștri în psihoterapie de cuplu sunt aici pentru a te ajuta să rezolvi aceste situații și să găsești cele mai bune soluții de fiecare dată când trebuie să iei o decizie în relație. Conflictele de amploare lasă urme în sufletele ambilor parteneri și nu este necesar să ajungeți acolo, pentru că puteți evita toate aceste efecte nocive apelând la un psihoterapeut de cuplu.
Cum te poate ajuta un psihoterapeut de cuplu de la PsiConcept în relaţie?
Psihoterapia de cuplu numită și consiliere de cuplu este o ramură a psihoterapiei care vizează rezolvarea problemelor apărute în timp în relația cu partenerul. În cabinetul nostru, un psiholog de cuplu cu studii și experiență te va ajuta atât pe tine cât și pe partenerul tău să vă rezolvați problemele de cuplu, utilizând tehnici specifice terapeutice. Fiecare psihoterapeut are propriul bagaj de cunoștințe și metode proprii prin care implementează ceea ce a învăţat, cu scopul de a oferi ajutor pacientului său.
Psihoterapia de cuplu se adresează tuturor cuplurilor, chiar și celor care cred că nu se confruntă cu situații de criză pentru că în urma unei astfel de ședințe, alături de psihologii noștri, vei descoperi o serie de aspecte care pot fi îmbunătăţite și la care nici tu și nici partenerul tău nu vă gândeați.
Ce preţ au şedinţele de psihoterapie de cuplu, cât durează şi cum se desfăşoară la PsiConcept?
Alături de echipa noastră de specialiști în domeniu, am creat pachete speciale pentru tine, astfel încât ședințele de psihoterapie de cuplu să fie foarte accesibile tuturor persoanelor interesate:
- Prețul pentru o ședință de terapie de cuplu este de 400 lei;
- Fiecare ședință durează 90 de minute;
- Fiecare ședință se desfășoară online.
Fiecare psiholog sau consilier de cuplu din echipa noastră abordează terapia personalizat, în funcție de pacient, dar și pe baza experienței sale. Cu toate acestea, ședințele de psihoterapie de cuplu urmează anumite repere comune tuturor psihologilor de cuplu, astfel încât rezultatele pozitive să fie vizibile rapid:
- Concentrarea pe anumite probleme specifice cum ar fi gelozia sau comportamentul dependent;
- Concentrarea pe rezolvarea mai multor probleme simultan, care vizează ambii parteneri și nu doar pe unul dintre ei;
- Găsirea celor mai bune soluții încă de la primele ședințe;
- Stabilirea unor obiective concrete, dorite de ambii parteneri.
La final, vei trage concluziile alături de psihoterapeutul nostru și vei măsura rezultatele, pentru a descoperi cât de mult s-a modificat situația inițială și câte dintre obiectivele stabilite s-au materializat. Numărul total de ședințe variază în funcție de natura problemelor pe care psihoterapeutului trebuie să le rezolve și de gradul de receptivitate al pacienţilor.