Psi Concept

Psihoterapie de familie

Psihoterapia de familie pornește de la ideea de familie ca centru al societății, care trebuie să funcționeze în armonie și să ofere o stare de liniște și siguranță fiecărui membru. Problemele în familie apar des și de cele mai multe ori sunt generate de o comunicare ineficientă. Prin psihoterapie de familie sunt încurajate relațiile bazate pe înțelegere și comunicare pentru a elimina cu succes tensiunile.

La PsiConcept găseşti un psiholog de familie cu experienţă în consiliere maritală

În cabinetul PsiConcept vei lucra cu un psiholog de familie cu experienţă astfel încât să poți ajunge la rezultatele dorite. Se urmăreşte în acest sens diminuarea stresului şi soluţionarea conflictelor prin îmbunătăţirea modului în care membrii unei familii interacţionează.

În anumite situaţii specialiştii noştri în terapie de familie vor implica toţi membrii care sunt afectaţi în şedinţele de terapiei. Diferenţa dintre terapia de familie şi terapia individuală este generată de perspectivă din care sunt analizate problemele şi situaţiile neplăcute cu care o familie se confruntă.

Consilierea de familie implică doar acele sisteme funcţionale care au nevoie de ajustări şi care se bazează pe întreaga familie şi nu pe individ.

Specialiştii noştri în consiliere maritală se vor adresa tuturor membrilor familiei astfel încât să poată ajuta la gestionarea eficientă a relaţiilor dintre aceştia. De cele mai multe ori sunt implicaţi partenerii de cuplu şi copiii lor, însă sunt şi situaţii în care poate fi implicată familia extinsă.

Sunt mai multe situaţii care necesită prezenţa întregii familii la şedinţe de psihoterapie, cele mai comune dintre acestea fiind:

  • Lipsa de comunicare sau comunicarea deficitară în cadrul familiei
  • Conflictele care apar între părinţi şi copii;
  • Divorţul sau separarea părinţilor;
  • Gestionarea perioadelor de criză cum ar fi îmbolnăvirea gravă a unuia dintre părinţi sau a oricărui alt membru al familiei, dependenţa de substanţe etc.;
  • Dificultăţi individuale, dar care afectează întreaga familie;
  • Dificultăţi de cooperare între membrii familiei.

În momentul în care în familie apar anumite situaţii deranjante şi care au natura de a afecta viaţa tuturor membrilor, este recomandat să acţionezi urgent şi să apelezi la psihoterapie de familie pentru ca lucrurile să nu aibă ocazia de a degenera sau de a se amplifica.

Specialiştii în consiliere maritală vor aborda în moduri diferite terapia de familie, în funcţie de experienţa lor şi de modul în care privesc natura problemelor pe care le expui.

De cele mai multe ori la primele şedinţe de psihoterapie de familie terapeutul va discuta cu toţi membrii familiei atât individual cât şi împreună astfel încât să poată determina părerea fiecărei persoane implicate în problemele care au generat nevoia de tratament, dar şi pentru a putea observa modul în care au loc interacţiunile între membrii şi pentru a stabili rolul fiecare persoane în familie.

De asemenea, psihoterapeutul va afla perspectiva tuturor membrilor familiei pentru mai multe aspecte importante, în afară de cele care au generat nevoia de terapie.

Un psihoterapeut de familie poate să organizeze şi interviuri separate, doar cu copiii sau doar cu părinţii şi chiar şedinţe individuale pentru a stabili cele mai bune obiective şi moduri de punere a acestora în practică, astfel încât să poată implica întreaga familie şi să ofere soluţii optime pentru fiecare membru implicat.

  • Prețul pentru o ședință de terapie de familie este de 400 lei;
  • Fiecare ședință durează 90 de minute;
  • Fiecare ședință se desfășoară online.
Formular programare







    Call Now Button
    × WhatsApp