Psiholog Psihoterapeut
Ramona Enache

Telefon 0722.679.545
Email ramonaenache@psiconcept.ro
Adresa București: Calea Vitan nr. 8 (Mall Vitan)

[box_header title=”Psiholog Psihoterapeut Ramona Enache” type=”h2″ bottom_border=”1″ animation=”1″]

Membru al Colegiului Psihologilor din România cu drept de liberă practică, Psihologie Clinică in Supervizare atestat de Comisia de Psihologie Clinică și Psihoterapie,Consilier analitic in supervizare.

Despre mine: 

În munca cu oamenii aflaţi în perioade dificile din viaţa lor, am învăţat că din fiecare relaţie umană mă îmbogăţesc spiritual, chiar şi din relaţii cu oameni pe care uneori societatea îi respinge şi îi blamează. Orice om are un nucleu divin plin de înţelepciune. Spiritualul pentru mine înseamnă şi  respectul pe care îl port faţă de tot ce mă înconjoară şi are viaţă: bucuria pe care o simt în mijlocul naturii, respectul faţă de orice are viaţă.

Din dorinta de a fi mai aproape de nevoile oamenilor am ales sa lucrez ca voluntar, apoi sa fiu angajat al unui alt ONG. Cei 13 ani de experienta in lucru cu consumatori de droguri, persoane infectate cu HIV, persoane fara adapost, mi-au adus evolutie personala si profesioanala.

Întâi de toate sunt om și apoi un profesionist in meserie, un om care isi recunoaste limitele personale si ma confrunt cu aceleasi intrebari si provocari la fel ca oricine. Consider ca analiza personala  mi-a dezvoltat abilitatea de a fi disponibila sa privesc cu onestitate asupra problemelor personale, astfel incat sustinerea terapeutica sa fie una matura emotional.

 

De ce psihoterapie?

Atunci cand ne simtim intr-un impas si relatiile cu cei din jur se deterioreaza, sau nu reusim sa intelegem propriile noastre actiuni, ajungem sa ne intrebam ce este de facut.

Decizia de a consulta un psiholog este luata atunci cand intervine curajul de a privi cu atentie in interiorul nostru. Ce se intampla in procesul terapeutic depinde foarte mult si de implicarea cu seriozitate a celui care acceseaza serviciile psihologice. Pe parcursul sedintelor de terapie, clientul poate deveni constient de posibilitatea alegerilor personale, de directia si dezvoltarea propriilor valori.

Toti oamenii experimentam si ne confruntam cu situatii de viata in care intalnim tot felul de provocari, avem unele pierderi, facem alegeri mai putin potrivite si avem diferite  temeri. Este absolut natural, suntem ceea ce se cheama fiinte umane, viata.

Am putea crede ca terapia este despre rezolvarea problemelor, dar in realitate este mai mult decat atat. Este despre experienta profunda care ne imbogateste si ne intregeste sau lectiile de viata din care putem invata. Vindecarea presupune si abilitatea de a avea incredere in noi, in ceilalti si nu in ultimul rand in necunoscut.

 

Ce se intampla in psihoterapia analitica?

Intalnirea cu analizantul (clientul) are loc intr-un spatiu securizant si presupune efortul acestuia si  al psihologului de a aduce elemente inconstiente ale psihicului  intr-o relatie mai echilibrata cu constiinta. Astfel se descopera sensul, facilitand maturizarea personalitatii si imbunatatirea sanatatii mintale.

Este incurajata deasemenea explorarea materialului inconstient prin imagini si modele care apar din visele personale, fantezii, terapie sandplay,  amintiri, istoricul de dezvoltare, exprimare creativa si evenimente din viata de zi cu zi.

 

Cine poate apela la acest tip de psihoterapie?

Psihoterapia analitica poate imbunatati viata celor cu depresie, anxietate, doliu, fobii, probleme relationare, trauma, incredere de sine scazuta.

Este potrivita pentru toate categoriile de varsta si pentru persoane care isi doresc dezvoltare personala si o intelegere profunda de sine.

btt