Psi Concept

Data întâlnirii: 3 APRILIE Sâmbătă ora 16:00
Durata întâlnirii: 2 ore și 30 minute;
Psihoterapeut: Alexandra Demian
Workshop ONLINE
Preț: 75 lei
Număr de participanți: 6 persoane;
Pentru a vă înscrie sunați la numărul de telefon: 0752841613 sau trimiteți un email la office@psiconcept.ro

Ce aduc acestea în viața noastră?

Anxietatea constă în teama și îngrijorarea permanentă a unei persoane care se manifestă de o anumită perioadă și este resimțită des în activitățile proprii. Simptomele care însoțesc anxietatea sunt: starea de neliniște, teama, dificultatea de concentrare a atenției, iritabilitatea, încordarea sau tulburările de somn. Teama este un element central al anxietății iar conținutul și obiectul acesteia nu sunt precise și nici nu pot fi identificate cu ușurință de o persoană. Ceea ce este clar este disconfortul care se resimte, faptul că ne afectează activitatea și modalitatea noastră de funcționare.

Modelele cognitive ale depresiei ne arată că odată cu simptomele anxietății intrăm într-un joc cu efect de domino asupra stării noastre psihice dar și fizice. Perspectiva negativă cu care sunt însoțite fricile și îngrijorările se transformă sau vine în întărirea unor convingeri negative. Este foarte dificil apoi să eliminăm aceste convingeri de la nivelul gândurilor noastre și alegem să le utilizăm ca modalități de apărare în fața unor evenimente mai grave. De aici tendințele comportamentale ale unei persoane sunt dominate de nevoia de evitare și de căutare a unor spații de siguranță pentru sine.

În schimb cât de mult putem sta departe de ceea ce înseamnă viața noastră? Pentru că nu este necesar să ne retragem din ea doar pentru a face față fricilor de care ne înconjurăm. Pierderile, evenimentele negative din viața noastră, lipsa unor relații apropiate, sentimentul de singurătate personală și socială sunt doar câteva dintre simptomele unei perioade depresive. Datorită frecvenței cu care întâlnim aceste cauze în viețile oamenilor ne confruntăm tot mai des cu persoane care au simptome depresive sau se află într-o depresie.Important este impactul emoțional pe care îl are asupra noastră, astfel încât din punct de vedere al stării noastre afective dar și din punct de vedere al semnalmentelor pe care le lasă asupra corpului nostru fizic simptomele unei depresii sunt foarte greu de gestionat. Ne putem confrunta cu profunde sentimente de tristețe, iritabilitate, tensiune psihică și anxietate, nu ne mai bucurăm de activitățile normale și avem tendința să ne retragem.

Toate gândurile negative care însoțesc toate aceste stări emoționale întrețin nivelul de anxietate care fac ca cele două, anxietatea și depresia să se întrepătrundă, să se dezvolte datorită celeilalte sau să se întrețină reciproc. Un semnal de alarmă primim și atunci când toată această tensiune psihică interioară ajunge să ne afecteze și funcționarea fizică, să ne simțim slăbiți și să arătăm slăbiți datorită scăderii apetitului și a calității precare a somnului.

Această descriere prin câteva cuvinte sper să vină în întâmpinarea voastră în cazul în care vă regăsiți sau conștientizați deja problema cu care vă confruntați.

Astfel mă adresez acelor persoane care acum sau la un moment dat au prezentat simptome ale anxietății sau depresiei, fără ca acestea să se excludă. Ambele au de cele mai multe cauzele unei suferințe sufletești, ceea ce mă duce cu gândul că modalitatea de lucru va fi diversificată deoarece vom explora cauzele și parcursul dezvoltării acestor afecțiuni mergând împreună de multe ori pe axa timpului pentru a găsi răspunsuri, soluții și resursele necesare pentru a încerca să vindecăm și să reparăm ceea ce acum rănit sau destrămat.

Probabil participarea la acest workshop aduce un beneficiu foarte mare, acel sentiment de „nu sunt singur” prin posibilitatea de a interacționa cu persoane cu probleme asemănătoare și de a putea privi aceste probleme și din perspectiva altora. Dincolo de acest aspect avem posibilitatea de a lucra activ dar și prin observare astfel încât avem timpul necesar de a reflecta asupra comportamentului nostru personal dar și al celorlalți, avem posibilitatea de a oferi și a primi feedback și să ne dezvoltăm încrederea în sine prin exprimarea punctelor noastre de vedere personale prin a vorbi liber, toate într-un mediu suportiv și confidențial.

Call Now Button
× WhatsApp